Drie medewerkers brillenzaak verdacht van diefstal 26 dure zonnebrillen

Een directielid van een brillenzaak heeft op 4 september aangifte gedaan van diefstal van 26 zonnebrillen ter waarde van een groot geldbedrag in Surinaamse dollar. De brillen zijn uit het magazijn van de brillenzaak gestolen, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdag 16 september.

Na onderzoek werd duidelijk, dat het om een zogenoemde  ‘inside job’ ging. De 19-jarige tijdelijke medewerker J.K. werd afgelopen zondag aangehouden. Hij was in het magazijn werkzaam. J.K. verklaarde niet betrokken te zijn geweest bij de diefstal. Hij zei, dat de 29-jarige R.K. de brillen gestolen had. R.K. is vaste medewerker van de brillenzaak.

Hij werd afgelopen maandag aangehouden en verklaarde, dat hij de brillen gekocht had van een andere vaste medewerker, de 30-jarige N.P. Ook hij werd aangehouden en bij hem werden 13 zonnebrillen en 26 brilmonturen gevonden en in beslag genomen.

Hangende het verdere onderzoek zijn de drie verdachten door de politie in verzekering gesteld na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: