Communicatie Dienst Suriname bericht over komst Amerikaanse minister Pompeo

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo brengt donderdag een paar uren durend werkbezoek aan Suriname. Het bezoek maakt deel uit van een serie van bezoeken die de minister aflegt aan pnder andere Guyana, Brazilië, Colombia en Texas.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking ging woensdag tijdens een persconferentie op zijn kantoor in op het bezoek, aldus de Communicatie Dienst Suriname. 

Pompeo arriveert rond half twee ‘s middags op de Johan Adolf Pengelluchthaven waar hij wordt verwelkomd door minister Ramdin, Miriam Mac Intosh, directrice Geopolitieke Aangelegenheden en Internationale Ontwikkelingssamenwerking en de Amerikaanse ambassadrice Karen L. Williams. 

Tijdens het korte bezoek staat een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis gepland. Tijdens die ontmoeting zullen ook de minister van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera, en de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, aanwezig zijn.

Het bezoek van minister Pompeo is bedoeld om de relatie tussen Suriname en de Verenigde Staten te verstevigen. Kort na de verkiezing van president Santokhi, zijn al gesprekken gevoerd met het Witte Huis.

Minister Pompeo heeft laten weten de relatie tussen Suriname en de VS nieuw leven in te willen blazen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: