Vernieuwde riolering en wegdek Zwartenhovenbrugstraat opgeleverd

Gisteren is het laatste gerehabiliteerde gedeelte van de Zwartenhovenbrugstraat opgeleverd door de aannemer Baitali NV. In totaal is 2 kilometers aan onderliggende rioleringssystemen en het wegdek gerehabiliteerd

Boodschap DC Bhola

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost sprak van een heugelijk moment. De Zwartenhovenbrugstraat was een ergernis voor de samenleving. Door de rehabilitatie zal dat tot het verleden behoren. De weggebruikers zullen dankbaar gebruik maken van de meest belangrijkste weg in Paramaribo. Dit vitaal wegdek werd geteisterd door gaten en enorme chaos. Nu zal er een verbetering komen voor zowel winkeliers, consumenten en bewoners. De dc bedankte alle stakeholders voor hun inzet en hard werken.

Onderhoud is behoud

Farsi Khudabux, directeur van Baitali NV, gaf aan dat in totaal 2 kilometer van het weggedeelte is vernieuwd. Het project begon 3 jaar terug. Twee kilometer aan hoofdriool is vernieuwd. De kruispunten en de waterinfrastructuur zijn aangepakt. In totaal 60 werknemers hebben 7 dagen per week gewerkt. Het is een mooi project geweest. Khodabux gaf aan dat ontwatering maar een onderdeel is van het stelsel. “Het hele stelsel moet het goed doen. Ook de pompgemalen moeten daarom aangepakt worden, ook de verkeersproblematiek moet aangepakt worden. De binnenstad is minder aantrekkelijk nu. We moeten ook denken aan verkeerscirculatie en hoe de stad plezierig gemaakt kan worden. Het is een dure investering geweest, het heeft 11 miljoen dollar gekost. Onderhoud is behoud, alhoewel de financiële situatie zeer beperkt is, moet er wel gedaan worden wat weinig tot geen geld kost.” De directeur bedankte alle stakeholders en in het bijzonder ACE Consultancy en het ministerie van Openbare Werken en staf.

Minister Nurmohamed: “Buurtbewoners moeten inspraak hebben”

Minister Riad Nurmohamed bedankte de winkeleigenaars en bewoners voor hun geduld en de offers die zij gebracht hebben. “We moeten in het vervolg projecten goed gaan voorbereiden en ook kijken naar de schade. Onderhoud is ook bijzonder belangrijk. Het is een pracht van een project. We zullen kijken naar de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat bedrijvigheid terug kan komen. Er is goed gewerkt, de weg is wat smaller, maar inmiddels merken wij dat het vaker het geval is en de mensen weten nu hoe ze moeten rijden. De kwestie van de pompgemalen heeft onze aandacht. We willen graag meer van dergelijke projecten uitvoeren. De ontwateringsproblematiek vraagt naar een geïntegreerde aanpak. Ook de verkeerssituatie in Paramaribo vraagt naar oplossingen. We gaan alle plannen naar boven halen. Maar er is één voorwaarde: het moet samen gebeuren met de mensen in stad. De bewoners moeten inspraak hebben. De oplossingen moet gedragen worden.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: