Van jongs af aan beginnen met healthy lifestyle

Het is volgens Dinesh Parag, ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), belangrijk om van jongs af aan te beginnen met een healthy lifestyle. “Want jong geleerd, is oud gedaan. We zien vaak dat jongeren heel vroeg beginnen met het gebruiken van producten, die veel zoet en/of artificial sweeteners bevatten. Denk maar aan de verschillende suikerdrankjes en koekjes. Het overmatig gebruik van deze producten kan schadelijke gevolgen hebben voor ons lichaam”, zegt Parag aan de krant.

De overheid heeft volgens hem een belangrijke taak om haar burgers en meer nog de jongeren te beschermen. “Bewustwording over een healthy lifestyle zou een gepast instrument kunnen zijn om gezond leven te promoten, maar ook het economisch instrument zou ingezet kunnen worden om het volk op andere gedachte te kunnen brengen over het gebruiken van deze producten. Denk maar aan het heffen van indirecte belasting op deze producten. Ik roep de overheid op om extra aandacht hieraan te besteden, want met een gezonde samenleving, mentale zowel fysieke, staan we in elk geval sterk tegen de verschillende ziektes. Ook die Corona”, aldus Parag.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: