Secretary of State Mike Pompeo; Bljj om Suriname te bezoeken

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft via zijn officiële Twitter aangegeven blij te zijn Suriname samen met andere landen te bezoeken. Pompeo schreef; Blij dat ik Suriname, Guyana, Brazilië, Colombia en Texas zal bezoeken om voor democratie te vechten en die te vieren op het westelijk halfrond. Ik kijk uit naar het versterken van regionale partnerschappen die het Amerikaanse volk ten goede zullen komen. Eerder gaf een kort bezoek Albert Ramdin, Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking te kennen aan Dagblad Suriname dat de bilaterale samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika het onderwerp zullen zijn van de gesprekken. Minister Ramdin stelde dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken eerder zijn tevredenheid over het democratische process in Suriname kenbaar heeft gemaakt. Niet lang na zijn verkiezing had president Chan Santokhi telefonisch contact met de minister en andere hoge functionarissen uit Amerika. De transitie na de verkiezingen van mei in ons land is als voorbeeld aangegeven voor de regio. We hebben traditioneel samenwerkingsverband gehad tussen de twee landen op verschillende gebieden. Daaronder valt veiligheid, technische en ook militaire samenwerking. Het is een historisch bezoek. Het is een duidelijk signaal dat wij een partner zijn voor de VSA, gaf Ramdin aan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: