Delegatie Inter-American Development Bank (IDB) bezoekt minister Walden

De minister van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Saskia Walden, heeft afgelopen vrijdag een delegatie ontvangen van de Inter-American Development Bank (IDB). Dit bericht de Communicatie Dienst Suriname pas dinsdag.

Het bezoek vond plaats in het kader van projecten die uitgevoerd worden en uitgevoerd moeten gaan worden in samenwerking met het ministerie.

Tijdens dit bezoek heeft Michael Hennessey van de IDB een presentatie gegeven van de successen die geboekt zijn voor het Suriname Business Climate and Innovation Program. Dit project had tot doel het verhogen van de toegevoegde waarde van de private sector aan de economie van Suriname.

Aan de IDB is gevraagd om na te gaan welke fondsen op kort termijn beschikbaar zijn voor SME’s (Small-Medium Enterprises) in Suriname, gelet op de economische effecten die de Covid-19 pandemie heeft op het ondernemingsklimaat in Suriname.

Diego Herrera, Financial Markets Lead Specialist van de IDB, verzorgde een presentatie over de mogelijkheden van financieringsmodellen voor MSME’s (Micro-Small-Medium Enterprises) ten tijde van de Covid-19 pandemie.

Verder zijn er afspraken gemaakt om een analyse te doen inzake  de positie van Suriname op de zogenoemde Ease of Doing Business Index. De focus hier zal zijn om na te gaan welke urgente activiteiten aangepakt moeten worden.

De minister heeft toegezegd om op zeer korte termijn een en ander op regeringsniveau te bespreken en terug te koppelen met de Inter-American Development Bank (IDB).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: