398 Lockdown overtreders aangehouden in total lockdown weekend en niet beboet

Het Korps Politie Suriname bericht dinsdag 15 september, dat verschillende politie-eenheden afgelopen total lockdown weekend in de regio Paramaribo in totaal 398 lockdown overtreders, onder wie 45 vrouwen, hebben aangehouden en overgebracht naar de hal op het terrein van de Politie Academie.

Deze overtreders mochten na een aantal uren te zijn opgehouden, met een vertrekbriefje, de kortste route naar hun woonplaats kiezen. 

‘De politie doet nogmaals een dringend beroep op de samenleving om de Covid-19 maatregelen altijd in acht te nemen.’

De politie bericht niet of er boetes zijn uitgedeeld. De meest recente ‘boetelijst’ vermeldt, dat het ‘verbod zich buiten de toegestane tijden op de openbare weg te begeven of te bevinden (uitgangsverbod)’ een boete oplevert van SRD 350… 

Minister Kenneth Amoksie van Justitie en Politie kon in gesprek met het Dagblad Suriname geen antwoord geven op de vraag waarom zoveel personen zijn opgepakt en er kennelijk weer geen boetes zijn uitgedeeld. ‘Ik moet dit kortsluiten met het Covid Team binnen het Korps Politie Suriname’, was zijn eerste korte reactie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: