UNICEF benoemt Ayushmann als pleitbezorger

UNICEF India heeft vrijdag Ayushmann Khurrana aangekondigd als haar beroemde pleitbezorger voor de kinderrechten campagne For Every Child.

Khurrana zal UNICEF steunen bij het beëindigen van geweld tegen kinderen. Hij zal zich inzetten voor dit initiatief in India en sluit zich aan bij voormalige voetbalster David Beckham, die wereldwijd aan deze campagne werkt, aldus een persbericht namens de acteur.

Dr. Yasmin Ali Haque, UNICEF-vertegenwoordiger in India, zei verheugd te zijn dat Ayushmann Khurrana een voorvechter van UNICEF-beroemdheden is, aangezien ze geloven dat zijn steun zal helpen bij het creëren van bewustzijn over de kwestie.

“Hij brengt gevoeligheid, passie en een krachtige stem voor elk kind, met een specifieke focus op het beëindigen van geweld tegen kinderen. De steun van Ayushmann zal het bewustzijn over deze belangrijke kwestie helpen vergroten, vooral nu COVID-19 het risico op geweld en misbruik tegen kinderen vergroot vanwege de langdurige lockdown en de sociaal-economische gevolgen van de pandemie”, zei Haque in een verklaring.

Ayushmann Khurrana, die twee kinderen heeft met zijn vrouw Tahira Kashyap, zei dat hij verheugd is om samen te werken met UNICEF, omdat hij gelooft dat elk kind de beste start in het leven verdient.

“Terwijl ik zie hoe mijn kinderen spelen in de veiligheid en het geluk van ons huis, denk ik aan alle kinderen die nooit een veilige jeugd zullen beleven en opgroeien met geweld thuis of buiten.Met UNICEF kijk ik ernaar uit om de rechten van de meest kwetsbare kinderen te waarborgen, zodat ze opgroeien als gelukkigere, gezondere en goed opgeleide burgers in een omgeving zonder geweld”, zei hij.

Op het werkfront zal Ayushmann Khurrana opnieuw samenwerken voor een film met zijn Article 15-regisseur Anubhav Sinha. De acteur zal binnenkort beginnen met opnamen voor de volgende film van Abhishek Kapoor, waarin hij een cross-functionele atleet speelt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: