Minister van Financiën en Planning Achaibersing ‘als er niets gebeurt den saka o boro’

Het gezond maken van de Surinaamse economie is niet eenvoudig, nu ook overheidsinkomsten in vreemde valuta  als onderpand zijn gegeven. Dit zei minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing enkele minuten geleden in het programma Econotori georganiseerd door de VES.  De minister noemde ook de productie die niet op gang is gekomen als een van de factoren. Hierdoor is een stijging van de koers niet onlogisch. Er is minder aanbod dan vraag naar USD dollars. De vraag is hoe dit weer in evenwicht gebracht moet worden. Momenteel is er geen vaste wisselkoers. Dit moet gemanaged worden als monetaire autoriteit. Achaibersing zegt dat we moeten beschikken over voldoende vreemde valuta. Burgers hebben ook een rol in het mechanisme van vraag en aanbod. De situatie waarin Suriname zich nu bevindt is vele malen erger dan de periode in de jaren ’90 toen een sociaal aanpassingsprogramma vereist was. Maatregelen zijn nodig, als die uitblijven dan is het niet alleen ‘we firing in una saka, maar dan den saka o boro’ zei de bewindsman zojuist in de live uitzending op STVS.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: