Minister Ramdin: “Bezoek Amerikaanse Secretary of State duidelijk signaal van partnerschap tussen de twee landen”

Mike Pompeo donderdag in Suriname

De Amerikaanse Secretary of State Mike Pompeo zal donderdag een kort bezoek brengen aan Suriname. Albert Ramdin, Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking geeft dit te kennen aan Dagblad Suriname. De bilaterale samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika zullen het onderwerp zijn van de gesprekken. Minister Ramdin stelt dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken eerder zijn tevredenheid over het democratische proces in Suriname kenbaar heeft gemaakt.

Niet lang na zijn verkiezing had president Chan Santokhi telefonisch contact met de minister en andere hoge functionarissen uit Amerika. De transitie na de verkiezingen van mei in ons land is als voorbeeld aangehaald voor de regio. “We hebben traditioneel samenwerkingsverband gehad tussen de twee landen op verschillende gebieden. Daaronder valt veiligheid, technische en ook militaire samenwerking. Het is een historisch bezoek. Het is een duidelijk signaal dat wij een partner zijn voor de VSA. Wij zien elk enthousiasme naar de nieuwe regering van ons land als een bevestiging dat wij de juiste politieke houding hebben”, besluit Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken. Guyanese media melden dat de Amerikaanse Minister ook Guyana zal aandoen voor een bezoek.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: