Geen subsidies meer voor bus-en boothouders

Het openbaar vervoer zal in het vervolg geen subsidie meer krijgen van de staat. Dat is besloten na overleg tussen deze sector en minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme. Besloten is dat een stadsrit met het openbaar vervoer van SRD1,85 verhoogd wordt naar SRD 5. Naast het vaststellen van de prijs, is er ook overeenstemming bereikt over de protocollen in verband met de coronapandemie. Het vaststellen van deze protocollen heeft enkele weken geduurd.

Tot nu toe heeft de regering deze sector op jaarbasis subsidies tot ruim 2,5 miljoen SRD gegeven. Nu de regering in een financiële crisis zit, is besloten om een marktconforme prijs te hanteren. De Particuliere Lijnbus Organisatie is uiteindelijk akkoord gegaan met een bedrag van SRD 5 per rit. Niet alleen de subsidies aan deze sector is afgeschaft. Ook de tarieven van de nutsvoorzieningen worden aangepast. De prijzen van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij en die van de NV Energie Bedrijven Suriname worden ook verhoogd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: