Fols wijst op samenhang C-richting mulo en vervolgonderwijs vos

“Als je op mulo begint met C en het stopt daar, dan heb je kinderen niet geholpen”

Onderwijsminister Marie Levens is voornemens om de A en B-richting op de muloscholen uit te breiden met een C-richting, welke betrekking heeft op talen, ICT en maatschappij. Voor veel scholieren zijn Wiskunde en Natuurkunde geen pretje en voor deze groep is de C-richting bedoeld. Marcelino Nerkust, voorzitter van Fols, zegt aan Dagblad Suriname dat dit uiteraard een goed idee is, mits het aansluit op het leerprogramma van de middelbare scholen. “Als je op mulo begint met de C-richting en het stopt daar, dan heb je de kinderen niet geholpen”, accentueert Nerkust.

Bij de stakeholdersmeeting met de minister is deze topic niet diepgaand aan de orde gesteld. Dat er ondertussen een onderzoek naar de belangstelling voor een C-richting heeft plaatsgevonden onder 1.500 muloleerlingen, is daardoor ‘vreemd’ aangekomen bij de Fols-voorzitter. De continuïteit, samenhang met het vervolgonderwijs op vos en de beschikbaarheid van leraren, zijn aspecten waarover Fols in dit stadium geen kennis draagt. “Het is wel goed dat er meer studierichtingen komen, want dan heb je meer mogelijkheden voor de leerlingen. Kunst is ook iets waaraan onvoldoende aandacht wordt besteed, terwijl er veel talent rondloopt dat op zoek is naar begeleiding.” Nerkust kijkt uit naar vervolgmeetings met de minister over de nieuwe C-richting.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: