Minister Ramadhin krijgt rondleiding op J.A. Pengelluchthaven

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft op uitnodiging van collega-minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zaterdag een oriëntatiebezoek gebracht aan de Johan Adolf Pengel International Airport, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname. 

Van de leiding van NV Luchthavenbeheer kregen de ministers een rondleiding in het kader van veilig werken op de luchthaven en een mogelijke langzame opstart en of normalisatie van de werkzaamheden ter plekke.

De bewindslieden hebben de diverse hallen, waaronder de aankomsthal en de vertrekhal, bezocht. De delegatie was ook getuige van het proces rond arriveren en vertrekken. Er is verder kort gesproken met de afdeling Port Health. Ook is gekeken naar de diverse inspanningen die zijn gepleegd door NV Luchthavenbeheer inzake het implementeren van hun eigen bedrijfsprotocollen. 

De ministers constateerden een goede progressie. Er is vanuit beide ministeries logistieke en technische hulp aangeboden aan NV Luchthavenbeheer. Er zijn ook adviezen gegeven met betrekking tot medische preventie, medische controle, proces van inchecken en aankomst. Tenslotte zijn er werkafspraken gemaakt. 

Voor de duidelijkheid dient vermeld te worden dat het luchtruim nog gesloten is, aldus de Communicatie Dienst Suriname.
Bijlagen

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: