Districtscommissaris van Coronie en Bureau Eenheid verstrekken voedselpakketten aan Coronianen

Om hun nood vanwege de Covid-19 crisis te verzachten, heeft districtscommissaris Maikel Winter van Coronie in samenwerking met het Bureau Eenheid (een werkarm van de regering Santokhi-Brunswijk) een project geïnitieerd om voedselpakketten aan bewoners van het district te verstrekken. De eerste 50 pakketten zijn zaterdag aan de daarvoor in aanmerking komende burgers van het cocosdistrict overhandigd, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname. 

Behalve hulpbehoevenden mochten ook het Kindertehuis De Toekomst en het Verpleeg- en Verzorgingshuis Huize Lunor pakketten in ontvangst nemen. In een later stadium zullen 550 pakketten verstrekt worden aan andere hulpbehoevenden in het district. 

Volgens districtscommissaris Winter zal het niet hierbij blijven voor Coronie. Hij wil zijn district naar grotere hoogte brengen. 

Zowel het verstrekken als het samenstellen van de pakketten is gedaan in samenwerking met Bureau Eenheid, met ondersteuning van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. 

‘Er is vooraf een huis-aan-huisbezoek geweest om na te gaan wie hulp behoeft’, zegt Hortence Monkou, adjunct-districtscommissaris van Coronie. Burgers mogen zich ook opgeven bij het districtscommissariaat om in aanmerking te komen voor een pakket.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: