Procureur-generaal wil met spoed informatie ontvangen van NH-minister inzake gasdeal EBS

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft woensdag per brief minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen verzocht om met spoed informatie te verstrekken over de bevindingen van een extern financieel deskundige, ‘bij voorkeur een accountant’, inzake een gasdeal door de EBS gesloten met het Amerikaanse bedrijf Global Export Finance LLC in Davie, Florida (VS), van Otmar Sibilo. Met deze deal zou de Staat Suriname fors worden benadeeld.

Baidjnath Panday schrijft de aangifte van nu negen personen in deze zaak te hebben ontvangen – waaronder Angelic del Castilho (DA’91), Curtis Hofwijks, Stephano Biervliet, Jennifer Wong Swie San en Antoon Karg van PRO – omtrent mogelijke strafbare feiten gepleegd door president-commissaris Andy Rusland bij de EBS en Sibilo Otmar. De procureur-generaal wil graag verificatie van de bij de aangifte meegezonden documenten. ‘Aangezien de aantijgingen ernstig zijn, wordt de door u te verstrekken informatie spoedig verwacht, zodat die betrokken kan worden bij het onderzoek’, zo schrijft Baidjnath Panday aan bewindsman Abiamofo.

Verder schrijft de procureur-generaal: ‘Aangezien door het staatshoofd publiekelijk is aangekondigd dat corruptieonderzoeken met de nodige voortvarendheid ter hand zullen worden genomen, vraag ik u om ten spoedigste mij per ommegaande te informeren.’ De brief aan de NH-minister is in afschrift tevens verzonden aan onder andere president Chandrikapersad Santokhi. Sibilo heeft tevergeefs onlangs de aangevers gevraagd hun aangifte in te trekken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: