Oud-minister Raghoebarsingh wordt regeringscommissaris bij de Centrale Bank

Oud-minister Stanley Raghoebarsing is door de regering Santokhi-Brunswijk voorgedragen als regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De benoeming wordt breed gedragen, door zowel de governor van de Centrale Bank van Suriname Maurice Roemer, minister Armand Achaibersingh van Financiën en Planning en de Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV), zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Raghoebarsing heeft twee verschillende ministersposten bekleed. Zo werd hij n 2000, namens de VHP, minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (PLOS) in het kabinet-Venetiaan. Na de verkiezingen van mei 2005 kwam hij terug in het nieuwe kabinet onder leiding van Venetiaan als minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Maar, hij is ook schrijver. Vorig jaar verscheen zijn boek, geschreven onder het pseudoniem K.R. Sing, ‘Uit de klei van Saramacca’, de geschiedenis van vijf generaties van zijn familie sinds 1873. Het beschrijft hun ontwikkeling in Suriname, de kansen door de Tweede Wereldoorlog, de onzekerheden van de onafhankelijkheid en de beklemming van de militaire dictatuur. 

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag een gesprek gevoerd met betrokken autoriteiten over de invulling van de nieuwe Raad van Commissarissen, die binnen niet al te lange tijd een feit zal zijn. 

In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname zegt Raghoebarsing, dat de regeringscommissaris een belangrijke brugfunctie zal vervullen tussen de regering en de Centrale Bank. Hij onderstreept de belangrijke taak van zo’n functionaris. De financiële situatie, zoals door de huidige regering is overgenomen, is complex.

Dat heeft zich vertaald in onder meer een hoge valutakoers. Iedereen voelt dat er maatregelen om de economie weer gezond te maken genomen moeten worden, maar die maatregelen moeten goed doorgerekend en doorgepraat worden, aldus Raghoebarsing.

Belangrijk is dat groepen die het zwaarst getroffen zijn worden bijgestaan. Volgens Raghoebarsing zijn het moeilijke maatregelen, maar door gezamenlijke inspanningen kan het land volgens hem uit de crisis komen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: