Ministerie van Volksgezondheid en PAHO starten ‘MonHanA challenge’

Creatieve wijze om mensen bewust te maken van de drie belangrijkse Covid-maatregelen

Covid-19 heeft een grote invloed op de gemeenschap. Vooral in deze vakantieperiode wordt iedereen getroffen door maatregelen die nodig zijn om de volksgezondheid te beschermen. Om hierop in te spelen is de MoHanA challenge gestart. DezE challenge is ontstaan uit een samenwerking tussen het ministerie van Volksgezondheid en de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO), met als doel de gemeenschap bewuster te maken van de stappen die men kan nemen om het risico om Covid-19 op te lopen te verkleinen. Dit maakte minister Amar Ramadhin vrijdagmiddag bekend tijdens een extra ingelaste spoed persconferentie van het Covid-19 Outbreak Management Team. De bewindsman was dan ook gekleed in een ‘MoHanA’ shirt. 

Met het introduceren van het acroniem MoHanA, dat staat voor Mondkapje op, Handen reinigen en Afstand houden, zal de gemeenschap op een herkenbare manier herinnerd worden aan de persoonlijke stappen die men kan nemen om de kans op Covid-19 besmetting te verkleinen. 

Als iedereen zich aan de MoHanA gedragingen houdt, dan kan worden teruggegaan naar normalisatie. 

De hele gemeenschap wordt gestimuleerd om mee te doen aan de MoHanA Challenge, waarbij men op creatieve manier kan laten zien hoe zij de MoHanA gedragingen tot deel maken van hun dagelijks leven.  De MoHanA Challenge gaat vrijdagavond 11 september om acht uur van start via de speciaal daarvoor gecreëerde Facebookpagina Mohana Suriname en via GOV.TV. Voor deze campagne is een speciaal MoHanA-lied, een compositie van de bekende artiest en jeugdparlementariër Emanuel Sanvisi, uitgebracht

De achterliggende gedachte is simpel, zegt Orwine Derby van het ministerie van Volksgezondheid tegenover de Communicatie Dienst Suriname, zich richtend tot jongeren: ‘Covid ís in Suriname en ook jij kunt het oplopen en anderen besmetten. Hoe zorg je dat jij jezelf en anderen beschermt?’

Iedereen, vooral jongeren vanaf 14 jaar, kan meedoen aan de challenge door een video te maken van maximaal 60 seconden, waarin zij op een creatieve manier laten zien hoe zij MoHanA tot een deel van hun leven maken en anderen bewust maken. De video’s mogen in elke taal die in Suriname gesproken wordt. Elke inzending moet gepost worden op Facebook, Instagram of Tiktok en moet voorzien zijn van de hashtag #MohanaSuriname. Alle participanten maken wekelijks kans om leuke prijsjes te winnen.

Het ministerie van Volksgezondheid zal de challenge actief promoten via een nieuwe Instagram- en Facebookpagina, genaamd Mohana Suriname. De MoHanA Challenge duurt twee maanden en kan, afhankelijk van het verloop, verlengd worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: