Braziliaanse ambassadeur Aguiar bezoekt minister Ramadhin

De ambassadeur van Brazilië Laudemar Aguiar heeft vrijdag een werkbezoek gebracht aan het ministerie van Volksgezondheid. Tijdens het gesprek met minister Amar Ramadhin ging de ambassadeur in op de diverse projecten die zij de afgelopen periode hebben uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid.  

Enkele projecten waaraan Brazilië steun verleend heeft zijn het Malaria Project en het HIV/Aids programma. Recentelijk heeft Brazilië, mede namens het United Nations World Food Programme (WFP) en de Pan American Health Organization (PAHO), een ambulance toegezegd aan Suriname. 

De ambassadeur wil met iedere minister een gesprek voeren om zodoende na te gaan welke projecten zij gecontinueerd wensen te zien en welke nieuwe projectverzoeken zij hebben, waarna de informatie naar Brazilië doorgespeeld wordt.

De ambassadeur sprak ook de hoop uit, dat de legalisatie van Brazilianen die illegaal in Suriname zijn, ook wordt aangepakt. Hierdoor kunnen zij legaal werken waardoor het gemakkelijk wordt om toegang te krijgen tot onder andere de gezondheidszorg.

‘Ik kan u zeggen dat ik bereid ben om onze goede relatie te continueren’, sprak minister Ramadhin.

De bewindsman gaf aan bereid te zijn samen te werken om zodoende meer innovatieve projecten te creëren waar beide landen baat bij hebben. Hij zei verder, dat de afleveringen van het Covid-19 Journaal, die momenteel in het Nederlands verzorgd worden, ter beschikking gesteld kunnen worden aan de ambassade om ook vertaald te worden naar het Portugees voor de lokale Brazilianen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: