President Santokhi voert zoom-overleg met de Suriname Amerika Alumni Associatie

President Santokhi heeft woensdag een zoom-meeting gehouden met de Suriname Amerika Alumni Associatie (SAAA, Suriname America Alumni Association). Het is voor het eerst in de geschiedenis, dat een Surinaamse president heeft vergaderd met het bestuur van de SAAA. 

Volgens de Communicatie Dienst Suriname hebben verschillende deelnemers aan de vergadedering hun waardering uitgesproken voor het feit, dat de president de ruimte voor ze heeft vrijgemaakt.

De Alumni Outreach coördinator van de Amerikaanse ambassade in Paramaribo, Ingrid Hill-Peerwijk, zegt dat president Santokhi het derde Surinaamse staatshoofd is dat lid is van de Alumni Association.

In het gesprek is de president ingegaan op de verschillende uitdagingen in Suriname om de economie te herstellen. Hij heeft de hoop uitgesproken dat de verschillende acties vanuit de regering erin resulteren, dat de Surinaamse economie zich gaat herstellen.

Santokhi stelde ook, dat de regering nu als prioriteiten heeft de beheersing van de financiële crisis, de Covid-19 situatie en armoedebestrijding.Hij heeft verder gezegd, dat de vooruitzichten voor Suriname positief zijn, gelet op de verschillende samenwerkingsverbanden op nationaal en internationaal gebied.

Tijdens de zoom-meeting hebben zogenoemde trekkers van ontwikkelingsprojecten hun projecten gepresenteerd aan de president. Het gaat om projecten die in Suriname worden uitgevoerd en door de Amerikaanse ambassade worden gefinancierd. De president heeft de trekkers van de projecten gefeliciteerd met de ‘grants’ waarvoor zij in aanmerking zijn gekomen. 

Santokhi maakte ook duidelijk, dat hij openstaat om de groep te ontvangen op het kabinet voor een uitgebreider gesprek over de aanpak van vraagstukken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: