Glenn Swamipersad: “Ik maak voor het eerst mee dat een regering aantreedt en mensen thuis zet”

Glenn Swamipersad van de Bond Personeel Openbare Werken (BPOW) is heel bezorgd over de gang van zaken op het ministerie van Openbare Werken. De OW-minister Riad Nurmohamed heeft zijn ambtenaren, die de status hebben van een tijdelijke dienstbetrekking, thuis gezet zonder dit overtuigend te motiveren. “Bij een tijdelijke dienst kan je mensen niet ontslaan zonder grondige reden. Dit is opgenomen in de Personeelswet. In de brief van de minister staat dat de mensen voorlopig thuis moeten blijven. Waarom? Wat houdt dat in? Als er geen werk is, moet je werk creëren”, accentueert Swamipersad tegenover Dagblad Suriname.

Hij staat er versteld van dat er onder de erbarmelijke omstandigheden in het land met daarbovenop de coronacrisis, de minister gedacht heeft om Surinamers inkomen te laten ontberen. Swamipersad attendeert dat elke regering, zonder een uitzondering op de regel, burgers in dienst heeft genomen vlak vóór de verkiezing. “In  mijn 30 jaren vakbondswerk maak ik voor het eerst mee dat een regering aantreedt en mensen thuis zet.” Uiteraard vindt hij ook dat er sanering moet plaatsvinden, maar niet op deze manier. OW is overigens het enige ministerie waar er ‘gesaneerd’ wordt. BPOW wijst erop dat sanering een algemeen karakter dient te hebben waar de bond vooraf ook betrokken moet worden.

De parlementariër Harriëte Ramdin (VHP) was één van de personen die vóór de verkiezing garandeerde dat niemand brodeloos zou worden als de VHP in het machtscentrum zitting zou nemen. Hiermee is het volk wederom bedrogen. Swamipersad doet een beroep op de OW-minister om zijn besluit terug te draaien. “Als de situatie ongewijzigd blijft, gaan we harde acties voeren, ondanks de Covid-situatie”, aldus Swamipersad.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: