Drastische stijging aantal levensberovingen

Het aantal gevallen van overvallen, berovingen, gekwalificeerde diefstallen en inbraken vergeleken met het tweede kwartaal van 2019 is afgenomen. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2020, is het wel opvallend dat de gekwalificeerde diefstallen en de levensberovingen een stijging vertonen. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Criminele Informatieverzorging (DCIV) van het Korps Politie Suriname. Of deze daling te maken heeft met de partiële lockdown gedurende de avonduren sinds maart, is niet duidelijk. In totaal werden er 9 levensberovingen in het eerste kwartaal van dit jaar genoteerd, maar dat is nu gestegen naar 17 gevallen in het tweede kwartaal. Het eerste kwartaal van 2019 noteerde nog 9 gevallen van levensberovingen, terwijl het tweede kwartaal van dat jaar slechts 6 gevallen noteerde. Het tweede kwartaal van 2018 noteerde echter het hoogste cijfer met 23 gevallen van levensberovingen. Het aantal gekwalificeerde diefstallen is van 636 gevallen gestegen naar 669.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: