Bidita Bag: Geen moordenaressen in Indiase films

Actrice Bidita Bag vertolkt de rol van een dame van lichte zeden in Abhay 2, die mannen doodt en ze zegt dat er  niet veel actrices zijn die als moordenaressen te zien waren in films.

Tijdens een live Instagram-sessie met Indian Express Entertainment sprak Bidita over het spelen van Saloni in Abhay 2, werken met Ken Ghosh en meer. Hieronder  fragmenten uit het gesprek:

Hoe was het om ‘The Lustful Murderer’ te spelen? Was het mentaal uitputtend en waren er enige zorgen?

Ja, de kostuum- en make-upafdeling heeft echt hard aan me gewerkt om me er “wellustig” uit te laten zien. Ken Ghosh vertelde me dat ik er sexy uit moest zien, dus uiteindelijk begon ik me sexy te voelen.

Het wordt emotioneel uitputtend om dezelfde moordscène keer op keer vanuit verschillende invalshoeken te spelen. En dan is het bloed dat we gebruiken tijdens het fotograferen erg plakkerig. De vrees die ik had voor de schietpartij was verdwenen nadat ik Ken Ghosh had ontmoet.

Was je ervan overtuigd om voor het eerst zo’n personage te spelen? Het had een heel Gone Girl-sfeer.

Als je Indiase films oppikt, zul je niet veel vrouwelijke moordenaars vinden. We hebben zulke personages in Hollywood-films, maar hun lichaamstaal is heel anders. Hun verhalen en worstelingen zijn ook anders. Mijn personage komt uit UP. Dus ik moest haar rauwheid intact houden. Het was ook belangrijk voor mij om haar achtergrondverhaal te begrijpen waarom ze ertoe overging te doden.

Was het, afgezien van de logistiek, moeilijk om in haar psyche te komen?

Het kost tijd om in het personage te komen, maar dat is het werk van een acteur. Grote stalwarts kunnen gemakkelijk aan en uit schakelen, maar ik niet. Het probleem is dat als je gaat slapen, je ideeën krijgt die je op een specifieke manier had kunnen uitvoeren. Je droomt zelfs dat iemand je achterna zit, en je bent ofwel het slachtoffer ofwel de moordenaar. Ik heb daardoor vaak slcht geslapen.

Kunal Kemmu waardeerde mijn werk na de release van Abhay 2. Ik wist niet waar ik me moest verstoppen. Maar de respons is geweldig. Mensen vinden mijn karakter leuk. Dat is waar we voor werken, om waardering van het publiek te krijgen. Iedereen was erg relaxed op de set. Er was plezier, maar ook veel serieus werk. Het beste was dat ze op het juiste moment begonnen en de opnames tijdig af waren. Zelfs de acteurs waren erg professioneel. Het energieniveau van iedereen was dus op zijn hoogtepunt en alles verliep soepel.

Je hebt nogal wat personages gespeeld die uit een kleine stad komen. Voel je j nu een type?

Ik krijg meer rollen van een dorpsmeisje. Ik wil ook enkele stedelijke rollen spelen. Ik probeer karakters te maken die anders zijn, en minder van het typische held-heldin verhaal. Er moet een evenwicht in het leven zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: