Auto breekt in twee delen na tegen elektriciteitsmast te zijn geknald

Dragen veiligheidsgordel heeft mede leven van automobilist gered

De 34-jarige automobilist J.K. is woensdagavond met hoge snelheid tegen een elektriciteitsmast gereden met als gevolg, dat de auto in tweeën brak. K. raakte zodanig gewond, dat operatief ingrijpen noodzakelijk was, zo bericht het Korps Politie Suriname.

Agenten van de Verkeersunit van Regio Oost kregen woensdagavond rond kwart voor acht de melding van een verkeersongeval op de Oost-Westverbinding in het district Commewijne. Op de plek van het ongeval troffen zij een personenauto aan die in tweeën gebroken was. De bestuurder zat nog achter het stuur met zijn veiligheidsgordel nog om. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Na operatief ingrijpen is hij ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen, dat K. met een vrij hoge snelheid over de weg reed. Hij kwam vanuit de richting Albina en reed richting Meerzorg. Nadat hij een voor hem rijdend voertuig had ingehaald en vervolgens een bocht beschreef, verloor hij de controle over de besturing van zijn auto, raakte van de weg reed tegen een elektriciteitsmast langs de weg.

De politie benadrukt, dat de automobilist zijn leven mede te danken heeft aan het feit dat hij zijn veiligheidsgordel droeg. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: