Toneelgenootschap Thalia zit zonder inkomsten

Toneelgenootschap Thalia had reeds de noodklok ingeluid betreffende haar financiële situatie. Met de komst van de corona pandemie is de situatie nijpender geworden. Dagblad Suriname verneemt van voorzitter Humphrey Bergraaf dat het personeelsbestand drastisch is teruggebracht. “Tijdelijke contracten zullen niet verlengd worden. Op dit moment is er vrij weinig onderhoud. De schouwburg wordt wel onderhouden. Dit moet want stel dat wij weer open kunnen, dan moet het gebouw schoon en onderhouden zijn. Thalia heeft op dit moment haast geen inkomsten. Inkomsten worden gegenereerd, wanneer wij de zaal verhuren. De taxi stand brengt wat geld op. Thalia heeft nu geen geld en we moeten naast sponsoring ook via het internet onze weg moeten zoeken om te kunnen overleven. Media producties moeten vervaardigd worden. Ook zullen wij een beroep doen op het ministerie betreffende cultuur voor hulp uit het noodfonds” aldus de voorzitter.

Historie

Thalia is een Surinaams toneelgenootschap en theater in Paramaribo. Het genootschap is op 27 april 1837 opgericht. Het is de oudste toneelgenootschap van de Caraïben. In december 1837 werd voor 846 gulden het terrein tussen de Gravenstraat en de Dr. J. F. Nassylaan 4,  toen nog Wagenwegstraat genoemd gekocht. Op 9 juni 1838 werd de eerste steen gelegd voor het eigen theater door voorzitter N. G. Vlier.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: