Minister Nurmohamed legt personeelsleden onder een loep

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken gaat deze maand bevorderingen van personeelsleden en de aanname van nieuw personeel analyseren en waar nodig herstellen. Medewerkers die onlangs zijn aangetrokken wordt per brief meegedeeld, dat zij binnen een maand op de hoogte gesteld zullen worden van het of niet voortzetten van hun dienstbetrekking en dat zij gedurende die periode zich niet hoeven te melden op de werkplek. Dit bericht de Communicatiedienst Suriname.  

Er is sprake van veel onduidelijkheden die een diepgaand onderzoek rechtvaardigen, aldus de Communicatiedienst Suriname. De bewindsman wil de rechtspositie van de medewerkers met de evaluatie beschermen.

Hij voert aan bij zijn aantreden veel onzuiverheden geconstateerd te hebben met betrekking tot bevorderingen van personeel en het aantrekken van nieuwe medewerkers. Nurmohamed stelt verder, dat personen niet eens op de hoogte waren van hun indiensttreding bij de overheid, ofschoon anderen in het bezit van een missive weigeren de werkplek te bezoeken. Het gaat om een aantal medewerkers dat onrechtmatig in aanmerking is gekomen voor bevorderingen.  Er zijn ook personeelsleden die reeds enkele maanden in dienst zijn en nog geen betaling hebben ontvangen.

De OW-minister wil een grondig onderzoek en houdt rekening met fraudepraktijken. 

Hij vindt het niet verstandig om zonder het ontvangen van loon door onkosten opgejaagd te worden, door elke dag op de werkplek te verschijnen. ‘Op dit moment is er ook geen geld om deze personeelsleden uit te betalen. Niemand wordt thuis gezet met behoud van salaris, eenieder wordt ingezet. Het onderzoek moet volgens planning binnen een maand zijn afgerond, waarna duidelijk moet zijn hoe het verder moet met alle nieuwe medewerkers’, aldus minister Nurmohamed.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: