Kishan Ramsukul levert overheidssalaris in

VHP-parlementariër Kishan Ramsukul heeft aan de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, gevraagd om zijn ambtenarensalaris, dat hij verdiende als medewerker bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken, stop te zetten. De jonge parlementariër vindt het niet correct om twee salarissen van de overheid te ontvangen. “Ik kan niet als DNA-lid een salaris ontvangen van de staat en ook nog als ambtenaar. Het voelt niet correct aan om twee keren uitbetaald te worden door de staat. Vooral niet in deze crisis”, reageert hij tegenover Dagblad Suriname.

Hij heeft zijn verzoek schriftelijk ingediend bij de minister. Daarnaast heeft hij de minister gevraagd om een mogelijke optie te bekijken om deze functie weer te vervullen indien hij parlementariër af is. “Wettelijk kan dit eigenlijk niet. Alleen ministers komen in aanmerking voor deze regeling. Toch heb ik een beroep op de minister gedaan. We kijken wat eruit komt.”

In het verleden heeft VHP- parlementariër Asis Gajadien hetzelfde gedaan. Zijn verzoek onder regering Bouterse werd echter niet gehonoreerd. Gajadien heeft hierna zijn bankrekening opgezegd, zodat de staat geen geld voor hem kon storten. “Indien de huidige minister mijn verzoek niet honoreert, ben ik van plan hetzelfde te doen”, aldus Ramsukul. Hij voegt eraan toe dat hij reeds gesprekken heeft gevoerd met de minister, die hem heeft beloofd dat het wel goed komt.

Ramsukul pleit voor een wet, die kan voorkomen dat de staat dubbele salarissen uitbetaalt aan mensen die bij de overheid werken. “Het is gewoon niet correct. Ik wil dat dit graag bij wet vastgesteld wordt, zodat we in de toekomst zulke gevallen niet meer hebben.” Hij voert al gesprekken met andere collega’s over deze wet. Ramsukul laat weten dat indien zijn verzoek niet gehonoreerd wordt, hij ontslag zal nemen uit overheidsdienst.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: