Corona dwingt huisbediendes van beroep te veranderen

Eenieder probeert in deze tijd een optie te creëren om aan geld te komen, zo ook Milla. Tijdens een gesprek gaf Milla aan dat haar maandelijkse inkomsten die zij verdient als schoonmaakster, de kosten van haar huishouden niet helemaal kunnen dekken. Uit haar inkomsten kon zij uiteindelijk alleen stroom en water betalen en de maandelijkse aflossing van haar huis. “Ik ben een alleenstaande en heb twee kinderen die ook meehelpen, maar ik vond het uiteindelijk te zwaar voor hen. De kinderen zijn niet eens 25 jaar en gaan nog naar school. Ze werken ook nog om een handje te helpen in huis en zorgen ook voor hun eigen behoeften.”

Naast het schoonmaakwerk besloot Milla uiteindelijk ook groente te verkopen voor haar huis. Milla vertelt verder dat het virus haar heeft gedwongen om van werk te veranderen. “Je kan niet in een ieders huis gaan om schoon te maken, niet eenieder laat je toe en je moet ook heel voorzichtig zijn”, gaf Milla aan. “De verkoop gaat niet gemakkelijk, want er zijn veel meer burgers die aan business doen. Aangezien er bijna geen groenteverkopers in mijn omgeving zijn, behalve de winkel en een ‘ons belang’, besloot ik toch van start te gaan.” Het was volgens haar heel moeilijk, maar ging uiteindelijk vlot. “De prijzen verschillen wel, maar helpt mij uiteindelijk met het draaien van de huishouding. Ik ben er pas, maar naarmate de tijd verandert, hoop ik ook mee te groeien”, aldus Milla.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: