Olympische Spelen gaan door, met of zonder covid’

De uitgestelde Olympische Spelen in Tokio gaan volgend jaar door, ongeacht de coronapandemie. Dat zei vicepresident John Coates van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maandag tegen het Franse persbureau AFP, daaraan toevoegend dat het de ‘Spelen die covid overwonnen’ zullen worden.

De Spelen in Tokio stonden eigenlijk gepland voor 2020 maar vanwege de uitbraak van het coronavirus konden deze geen doorgang vinden en werd het evenement uitgesteld tot 2021. Volgens Coates is het zeker dat de Spelen dan zullen plaatsvinden.

‘Het zal plaatsvinden met of zonder covid. De Spelen beginnen op 23 juli volgend jaar’, zei Coates, die de coördinatiecommissie van het IOC voor de Spelen in Tokio leidt. ‘Het thema van de Spelen zou de wederopbouw na de tsunami zijn’, zei Coates, verwijzend naar de catastrofale aardbeving en tsunami in het noordoosten van Japan in 2011. ‘Nu zullen het de Spelen worden die covid hebben overwonnen, het licht aan het eind van de tunnel.’

Op dit moment zijn de grenzen van Japan nog grotendeels gesloten voor buitenlandse bezoekers en is er nog geen vaccin voor het coronavirus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: