Nawazuddin: eindelijk heb ik kunnen werken met Mishra

Acteur Nawazuddin Siddiqui’s droom om samen te werken met filmmaker Sudhir Mishra is waarheid geworden met de Netflix film Serious Men. Openhartig deelde Nawazuddin een voorbeeld uit de beginjaren van zijn acteerdagen, toen zijn poging om Mishra te ontmoeten op de sets van Calcutta Mail (2003) tevergeefs was vanwege een hilarische reden.

Hij vertelde:“Gedurende de opnamen van Calcutta Mail in 2000, beloofde een assistent regisseur me dat hij het voor elkaar kon krijgen dat ik de regisseur van de film , Sudhir Mishra, zou ontmoeten. Hij zei: ‘Zorg ervoor dat je aanwezig bent op de set en kom pas dichterbij me als ik mijn hand omhoog doe.’ Zo gezegd, zo gedaan. Na bijkans een uur deed hij zijn hand omhoog. Ik ging zo gauw ik kon naar hem toe en bleef bij zijn stoel staan. Mishra zat naast hem. De assistent keek me aan en vroeg wat er aan de hand was. Ik antwoordde en dat ik had gehandeld zoals was afgesproken. Hij zei dat hij niet zijn hand omhoog gedaan had ten blijke van het afgesprokene, maar dat hij zich had willen jeuken. Hij gebood me terug te gaan en pas terug te komen wanneer hij het teken gaf. Ik heb lang gewacht, maar ik werd niet geroepen. De opnamen waren gaande en ik werd opgeslokt door de menigte. Ik bleef me jarenlang afvragen wanneer het me zou lukken om samen te werken met  Sudhir Mishra en die gelegenheid kwam dus 20 jaar later.”

Nawazuddin Siddiqui v ertolkt de hoofdrol in Sudhir Mishra’s Netflix film Serious Men.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: