Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize W. had kool met garnalen;

Huize J. had barbecue kip met patat en uitgekookte ei;

Huize Asad had rasmalai,  gebakken vis en broccoli ;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: kool met garnalen, barbecue kip met patat en uitgekookte ei, rasmalai, gebakken vis en broccoli

Recept: pejeh

Ingredienten voor pejeh: 150 gram bloem; 150 gram rijstmeel; 100 gram ongezouten pinda; 100 gram gedroogde garnalen; 3 teentjes knoflook; water; olie; zout.

Bereiding: Maal de knoflook fijn. Breek de pinda in grove stukken met een vijzel. Week de gedroogde garnalen in water. Verwijder eventueel de velletjes wanneer de garnalen zacht zijn geworden. Meng de gemalen knoflook, bloem, rijstmeel en zout. Voeg voldoende water toe en mengen totdat een slap (pannenkoek)deeg ontstaat. Voeg de pinda en garnalen toe. Weer goed mengen.

Verhit voldoende olie in een wok of pan. Met een grote soeplepel het deeg in de olie plaatsen en zo de pejeh goudbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.

(Bron: Suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: