Kali laat SRD 774 achter voor Commewijne

Schuldenlast SRD 363.000

De gewezen districtscommissaris van Commewijne, Adjaikoemar Kali, heeft een saldo van SRD 774 achtergelaten in de kas van het districtscommissariaat. De schuldenlast staat op SRD 363.000. Dat wordt tegenover Dagblad Suriname bevestigd door districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab. De burgervader zegt dat toen hij van Kali overnam, hij een kort verslag kreeg van de financiële administratie. Echter is dit verslag niet onderbouwd door onderliggende stukken, zoals bonnen.

“Dat bedrag van SRD 363.000 moet ik betalen aan ondernemers, die diensten hebben geleverd aan het commissariaat. Maar ik kan nergens vinden voor welke diensten zij betaald moeten worden en of deze diensten volgens de comptabele regels zijn gegund aan de ondernemers. Ik heb mijn districtsadministrateur naar de onderliggende stukken gevraagd, maar tot nu toe heb ik niks ontvangen”, aldus Radjab die in het duister tast.

Hij heeft zijn medewerkers gevraagd om terstond op zoek te gaan naar alle onderliggende stukken, die nodig zijn om het financieel verslag te onderbouwen. “Ik denk ook aan het samenstellen van een commissie, die onderzoek moet doen naar de besteding van de middelen en waarom. En als het moet, zal ik een Clad-onderzoek instellen”, aldus Radjab.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: