India wereldwijd op plek 2 qua coronabesmettingen

India heeft maandag Brazilië ingehaald en staat nu wereldwijd op plaats twee wat betreft het aantal coronabesmettingen.

In het land zijn 4,2 miljoen ziektegevallen geregistreerd sinds het begin van de uitbraak, blijkt uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid. In Brazilië zijn tot nu toe 4,12 miljoen inwoners geïnfecteerd geraakt, de Verenigde Staten telt er 6,25 miljoen.

India heeft 71.642 coronadoden geregistreerd, minder dan de 126.203 in Brazilië en 188.540 in de VS. Veel experts zeggen echter dat India niet genoeg mensen test en dat de werkelijke cijfers veel hoger kunnen zijn.

Desondanks boekte India een recordaantal bevestigde besmettingen in één dag, 90.632, het hoogste aantal ter wereld. Daarmee zou het aantal besmettingen wereldwijd boven de 27 miljoen zijn gekomen. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk veel hoger, onder meer omdat er niet overal op dezelfde manier wordt getest.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: