“Ik merk dat de meeste winkels nu wel open zijn”

“Ik merk dat de meeste winkels nu wel open zijn, maar bepaalde groenteverkopers en standhouders kiezen nu juist ervoor om weg te blijven”. Tijdens een gesprek met één van de winkeliers die zijn deuren na een periode van sluiting weer heeft besloten open te doen, werd aan de krant aangegeven dat hij ook op den duur moet gaan verdienen. “Ik besloot mijn deuren te sluiten om uiteindelijk te overleggen met mijn vrienden en familie over hoe wij de samenleving op een andere manier tegemoet kunnen komen en ook kunnen verdienen. Door mijn deuren open te doen en hierbij extra controle te hebben lijkt mij beter. Als ik merk dat ik meer dan vijf mensen in de zaak krijg, sluit ik het hekwerk even en dan rond ik de klanten verder af. Als zij weer eruit gaan, laat ik zo dan andere klanten naar binnen. Het lijkt wel vermoeiend, maar je moet uiterst voorzichtig zijn om verdere verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen”, zegt de winkelier.

Een groenteverkoper gaf aan dat zij nu banger is geworden na de enorme drukte van vorige week vrijdag. Voor de totale lockdown heb je een hele drukte die op je afkomst. Het maakt me juist banger dan ik al ben. Ik dacht dat ik afgelopen maandag nog mee zou doen met de verkoop, ondanks de aankondiging van tweedaagse total lockdown maar ik durf niet. Door de drukte nu over straat te zien blijf ik liever thuis. Ik zal op den duur maar moeten leven van mijn groentesoorten dan dat ik veel mensen op me af heb. Het virus is er om te blijven en wij moeten nu er mee leren leven. Ik hoop dat de mensen goed nadenken alvorens zij uit huis gaan. Blijf zo ver mogelijk van de drukte. Probeer zoveel mogelijk je mondkapje aan te hebben. Zo probeer je jou en je naasten te beschermen”, aldus de groenteverkoper.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: