Dring dresi wakti siki

“Voorwerpen en aanduidingen zoals wegaanduidingen, richtingaanwijzers, verkeersborden en andere markeringen, die een essentiële functie hebben binnen de samenleving, schreeuwen om aandacht. Met name het districtssecretariaat Paramaribo-Noord heeft in deze werk aan de winkel”, attendeerde een student Dagblad Suriname.

Het land zit in de puree

“Op weg naar de algemene verkiezingen 2020 heeft de paarse despoot al zijn aandacht besteed aan de verkiezingsstrijd. Met als gevolg een schromelijke verwaarlozing van overheidsdiensten, het inzetten van landsgeld en het hele landsapparaat om partijpolitieke propaganda te voeren.  Nu zit het heel land in de puree.”

Opruimingsdienst VHP/Abop

“De regering Santokhi/Brunswijk heeft de opdracht om Suriname te tillen naar vooruitgang. De vraag is, hoe de rommel die door kwaadwilligen is bewerkstelligd, op te ruimen? Zo te zien, weet de VHP/Abop-opruimingsdienst zich geen raad met de augiasstal.”

Aannemers laten het afweten

“De regering Bouterse heeft vlak voor de verkiezingen ruim 100 aannemers zonder openbare aanbesteding aangetrokken om op contractbasis openbare werken en onderhoudsdiensten uit te voeren. Zij laten het nu, net als de handelaren die voedselpakketten en hun eigen zakken mochten vullen, afweten. Deze begunstigden hebben zich in geen maanden gekweten van hun contractuele verplichtingen. Waar zijn al deze ondernemers gebleven? Wie is betaald en wie niet? Hoeveel is de regering Bouterse schuldig aan deze mensen? Is er een basis om verder in zee te gaan met deze ondernemers.”

Boze tongen

“Ik hoor ze als verweer opwerpen, wij willen geld zien. Ten tijde van Bouterse hebben deze zakenlui ingespeeld op het NDP- corruptieklimaat. Er werd geheuld met de regering Bouterse. Boze tongen beweren dat er van de een op de andere dag bedrijven werden opgericht om te kunnen profiteren uit de nyan patu.”

Reparatiekosten

“Het lijkt mij geen slecht idee dat de aannemers, die onder Bouterse de lotto om in aanmerking te komen voor een overheidscontract hebben gewonnen, reparatiekosten betalen door de achterstand in onderhoudswerkzaamheden te helpen inhalen.”

Haast maken

De grote droge tijd doet zich voelen. Deze periode leent zich ervoor om ongehinderd kreken en lozingen op te halen en andere onderhoudswerkzaamheden te plegen. Het is aan te raden om niet te wachten tot de regentijd. Dring dresi wakti siki!

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: