Kinderen hebben nu minder interesse in een vlieger

“De verkoop van vliegers gaat niet meer zo vlot in vergelijking met enkele jaren terug, vooral niet in deze tijd”, zegt een vliegerverkoper aan de krant. Vroeger kon je in de grote vakantie in verschillende wijken nog zeven tot tien vliegers in de lucht zien, of enthousiaste kinderen die zelf één probeerden te maken. Maar nu is dat helemaal veranderd”, zegt een burger. Tijdens een gesprek geven enkele vliegerverkopers aan dat zij namelijk elk jaar in deze periode van de grote vakantie vliegers verkopen, maar dat de verkoop ook elk jaar verschilt en dat de verkoop dit jaar vooral slechter is vergeleken met vorig jaar. Een verkoper geeft aan dat het kan zijn door de situatie in het land en ook de interesse van de kinderen. “De kinderen zijn nu meer geïnteresseerd in een smartphone, Tablet, iPad of game dan een vlieger opzetten. Hoe ze ook vanaf begin van het jaar al bijna elke dag achter één zaten, zijn de meeste eraan gewend geraakt. Vliegers opzetten werd vaak genoeg in een groep van kinderen gedaan, maar ook dat is een beetje moeilijk nu.” De verkoper geeft aan dat het wel leuk is te zien wanneer ouders en kinderen samen bezig zijn een vlieger op te zetten. “Je communiceert ook veel meer met je kind en ook op een natuurlijke manier.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!