“De lockdown is nadelig voor mij”

“De lockdown is nadelig voor mij, maar het is uiteindelijk één van de maatregelen om de burgerij aan te leren dat zij de regels strak moeten volgen”, zegt een taxichauffeur aan de krant.  De chauffeur gaf aan dat hij vaak genoeg klanten erop moet wijzen om een mond-neuskap op te zetten. “Het desinfecteren van handen brengt ook een hele discussie met zich mee. Er wordt gezegd dat zij net uit een zaak komen waar zij hun hand hebben gedesinfecteerd en dat ze het nu weer moeten doen. Ik vat het niet verkeerd op. Ik begrijp het ook, maar het is uiteindelijk om jezelf, de mensen om je heen en de mensen thuis te beschermen. Ook zie ik dat de meeste mensen niet voldoen aan de regels als zij over straat gaan. Voor de winkels, over straat en bij andere zaken zie je ook dat men zich niet altijd houdt aan de maatregelen. Het overkomt mij ook, maar ik corrigeer snel en hou mij aan de regels. Wij kunnen nu geen grappen maken. Als wij de gelegenheid hebben te werken en het land nog te draaien, doe het. Maar zomaar over straat komen, is een grote kans nemen voor jezelf en je naasten. Als wij de maatregelen strak opvolgen en er extra controle gezet wordt bij de grenzen, denk ik niet dat er nog een totale lockdown nodig is. Uiteindelijk hebben wij ons doen en laten in de hand. Als wij dat kunnen controleren, weet ik zeker dat wij vooruit kunnen gaan.”

Lockdown nadelig

De chauffeur beschouwt de lockdown als nadelig, omdat hij minder inkomsten heeft. “Na 08.00 uur kon ik juist rekenen op extra, want dan gaan de meeste mensen over straat en van of naar het werk, ook de ritten buiten de stad. Maar gezien de situatie in het land, vermijd ik die ritten voorlopig. Voor mijn vrouw en gezin komt het voordelig uit. Ik was vaak genoeg over straat, want vaste lasten moeten betaald worden. Mijn vrouw werkt overdag en klaagde vaak genoeg dat ik juist in de avond niet thuis ben. Dus nu is zij in haar sas. Zelfs de totale lockdown vindt zij goed.”

Inkomsten

“Voor de komst van de partiële lockdown was het wel een competitie tussen taxi’s en bussen, dat moet ik wel eerlijk toegeven. Je zat soms een half uur lang voordat een klant naar je toekwam of voordat een naar binnen belt. Nu de bussen niet rijden, mag ik niet klagen. De meeste mensen hebben het nog over de prijzen, maar een andere optie hebben ze uiteindelijk niet. Wij allemaal proberen het er beste van te maken.” De chauffeur is blij dat er wel mensen zijn die toch gehoorzaam zijn aan de Covid-regels.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: