‘90% werknemers Sinovac nam coronavaccin’

Ongeveer 90% van de werknemers van het Chinese Sinovac en hun families hebben het experimentele coronavaccin dat het bedrijf ontwikkelt toegediend gekregen. Dat liet ceo Yin Weidong zondag weten aan Reuters.

CoronaVac, het vaccin van Sinovac, bevindt zich in fase drie van het klinische testen. Volgens Yin werd het mogelijke vaccin op vrijwillige basis aan tweeduizend tot drieduizend werknemers en hun families aangeboden.

Het vaccin maakt deel uit van een Chinees noodprogramma. Dat is vooral gericht om mensen met essentiële beroepen zo snel mogelijk te kunnen beschermen tegen het virus. ‘Als ontwikkelaar en fabrikant van vaccins kan een nieuwe uitbraak een directe impact hebben op onze vaccinproductie’, zei Yin tijdens een internationale handelsbeurs in Peking waar hij uitlegde waarom zijn bedrijf werd opgenomen in het noodprogramma.

Yin zei dat degenen die ervoor kozen om te worden ingeënt, inclusief hij zelf, zijn vrouw en ouders, waren geïnformeerd over de mogelijke bijwerkingen voordat ze de injectie namen en dat alleen de eerste twee testfases van het vaccin zijn voltooid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: