Geen blokkades in Nickerie

Er komen geen blokkades in Nickerie. Dit zegt districtscommissaris van Nickerie, Shardha Gobardhan, tegenover Dagblad Suriname. Dit zegt ze naar aanleiding van de commotie die is ontstaan, nadat in de pers verscheen dat er blokkades zouden komen in Nickerie, om te voorkomen dat er nog meer Coronabesmettingen plaatsvinden. Dinsdag moest de markt van Nickerie worden gesloten, omdat een marktventer en diens vrouw het Coronavirus opliepen.

“Ik zei alleen dat ik het zou kunnen doen. Dat een blokkade een optie zou kunnen zijn om zo de Nickeriaanse gemeenschap te beschermen. Ik heb niet gezegd dat er inderdaad een blokkade komt. Dat was mijn voorstel, maar om dit waar te maken moet je ook praten met andere autoriteiten”, zegt de burgermoeder. Isoleren van het rijstdistrict kan niet zomaar geschieden, onderstreept ze. Vooral de agrarische sector zal hieronder komen te lijden. “We komen niet aan de productiesector”, aldus de burgermoeder.

Ze doet een beroep op de gemeenschap om niet zomaar voor de lol af te reizen van en naar Nickerie. “De burgerij heeft een verantwoordelijkheid, namelijk elkaar beschermen tegen het virus. Ga niet zomaar ergens naar toe, terwijl dat niet hoeft”, luidt haar oproep. Ze hoopt dat de houders van appartementen ook meewerken om het district veilig te houden. Met deze groep heeft ze nog niet gesproken om afspraken te maken. “Ik heb wel plannen om dat te doen.”

Overdag zijn er geen restricties om van en naar Nickerie af te reizen. Wie in de avonduren een reis wil maken, heeft toestemming van de burgermoeder nodig. “Ik laat elke aanvraag grondig onderzoeken. Als na onderzoek blijkt dat de desbetreffende persoon niet goed genoeg heeft kunnen onderbouwen waarom hij in de avonduren op straat moet, krijgt hij absoluut geen toestemming. Ik laat het niet toe dat onverantwoordelijke mensen mijn district in gevaar brengen.”

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: