Directeur Alpha Control: ‘Ongediertebestrijdingsbedrijven rijzen als paddenstoelen uit de grond’

‘Er is te weinig controle van horecabedrijven’ 

Directeur Raymil Manichand van Alpha Control, dochteronderneming van Agrofix, zegt in gesprek met het Dagblad Suriname dat bedrijven die zich bezighouden met ongediertebestrijding ‘als paddestoelen uit de grond rijzen. ‘Het zijn er zeker twintig in de stad, maar slechts zeven staan officieel geregistreerd.’

‘Ondanks de Covid-19 pandemie hebben we genoeg werk. We zijn ISO-gecertificeerd, dat houdt je scherp en helpt enorm. Iedere dag rukken we uit om ergens ongedierte te bestrijden. We bieden dan ook diverse opties voor diensten. We hebben nu vooral te kampen met overlast van houtluizen en daarvoor gaan we dan ook de meeste keren op pad. Het is de tijd van het jaar.’

‘Maar ook de kakkerlak bezorgt ons veel werk. Bijna iedere dag en vooral in horecabedrijven. Er is te weinig controle op hygiëne in de horecazaken. Pas op het moment dat onhygiënische toestanden worden geconstateerd, wordt besloten om bijvoorbeeld een restaurant te sluiten. Dat soort bedrijven zou beter moeten worden gecontroleerd.’ Overigens merkt Manichand ook op, dat tegenwoordig werkzaamheden van schoonmaakbedrijven breed worden omschreven. “Er zijn dan ook schoonmaakbedrijven die ingeschakeld kunnen worden voor ongediertebestrijding, maar daartoe de expertise ontberen”, aldus de directeur van Alpha Control. 

Hij benadrukt verder dat ongediertebestrijding niet alleen een kwestie is van (be-)spuiten. “We bestrijden ook met onder andere vloeistoffen, geloplossingen, vallen en lokdoosjes. Ook werken we met vallen waarin bijvoorbeeld muizen levend kunnen worden gevangen. Maar we hebben ook veel aandacht voor preventie, voorkomen dat men last ondervindt van ongedierte. We geven daaromtrent kosteloos advies. Nu, in deze tijd van Covid-19, worden medewerkers tijdens hun werkzaamheden ook wel eens geconfronteerd met mensen die denken dat door het bespuiten om ongedierte te lijf te gaan, ook het Covid-virus wordt bestreden. Mensen zien ons komen in witte pakken, handschoenen aan, gezicht beschermd en leggen dan meteen, uit onwetendheid, een verband met de aanpak van Covid-19.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: