Minister Ramadhin draagt acht nieuwe ambulances over aan zorginstellingen

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft donderdag bij zijn ministerie acht nieuwe ambulances van het merk Hyundai overgedragen aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), ‘s Lands Hospitaal, het Diakonessenhuis, de Medische Zending en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Dit bericht de Communicatiedienst Suriname.

De ambulances zijn door de regering Bouterse-Adhin aangeschaft met gelden uit het Covid-19 Noodfonds via Rudisa Motors. 

Het AZP en het RZW ontvingen elk twee ambulances, terwijl de overige instellingen één voertuig ontvingen. De verdeling en selectie van de zorginstellingen is gedaan door een team van deskundigen die gelet hebben op de behoeften van de instellingen, de rol van de instellingen in de Covid-zorg en de actuele capaciteiten van de instellingen. 

De ambulances zijn goedgekeurd, verzekerd en volledig voorzien van medisch apparatuur. ‘De ambulances zullen gelijk ingezet worden, vanaf het moment dat ze van hier wegrijden’, zei RZW-directeur Jason van Genderen. Hij zei ook, dat het ministerie hard werkt om de Covid-zorg in alle zorginstellingen te continueren. Verder sprak hij de hoop uit, dat het ministerie in de toekomst ook kan inspelen op andere behoeften.

Minister Ramadhin maakte bekend, dat er ook vijf ambulanceboten zijn aangekocht door de vorige regering, waarvan er drie in Suriname zijn. Met deskundigen wordt nog onderzocht op welke wijze zij ingezet gaan worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: