Meer dan vier miljoen besmettingen in Brazilië

Brazilië heeft intussen meer dan vier miljoen besmettingen met het coronavirus gemeld. Het totaal aantal geregistreerde patiënten in het Zuid-Amerikaanse land ligt vrijdagochtend op 4.042.000, zo blijkt uit het overzicht dat de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit sinds de uitbraak van het virus in het voorjaar bijhoudt.

Eerder overschreden de Verenigde Staten de grens van vier miljoen al. In de VS ligt het aantal geïnfecteerden nu op iets meer dan zes miljoen. Op de derde plaats staat India, met 3,9 miljoen besmettingen.

In totaal zijn er in de wereld 26,3 miljoen besmettingen met het coronavirus gemeld. Het totaal aantal doden dat aan het virus te wijten is, ligt vrijdagochtend volgens de officiële statistieken op 868.000.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: