Cuba ziet veel potentie in Surinaamse sporters en biedt coaching aan

Ambassadeur van Cuba brengt bezoek aan minister Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport

De Cubaanse ambassadeur, Igor Azcuy, heeft donderdag een bezoek gebracht aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport. Het bezoek moet de aanzet zijn voor een goede relatie tussen de ambassade en het ministerie, zo meldt de Communicatiedienst Suriname. 

Volgens Azcuy heeft zijn land op het gebied van sport veel coaching te bieden aan sporters in Suriname. Minister Emanuel liet weten uit te zien naar realisering van dat voornemen. De ambassadeur zei ook, dat Cuba veel voor het ministerie en voor Suriname kan betekenen.

Volgens hem lopen er veel potentiële topsporters rond in de districten. Indien zij, zo sprak Azcuy, de nodige steun en gelegenheid krijgen hun talent te ontwikkelen, dan zouden zij het land op de wereldkaart kunnen plaatsen. Vooral op de lagere scholen zou er volgens hem veel aan talentenjacht moeten plaatsvinden. 

De minister wil graag een vervolg onderhoud met de ambassadeur. Zij zal zeker gebruik maken van de voordelen van de toekomstige samenwerking, aldus de CDS.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: