Commissariaat Paramaribo Noord-Oost wordt gereorganiseerd

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van het commissariaat Paramaribo Noord-Oost zijn commissariaat reorganiseren. De reorganisatie komt nadat Bhola na zijn aantreden kennis nam van zaken op het commissariaat, zo bericht de Communicatiedienst Suriname donderdag 3 september. 

Hij heeft verschillende gesprekken gevoerd met de diverse afdelingshoofden en overige personeelsleden. De reorganisatie houdt in, dat er een doorlichting zal plaatsvinden van de financiële staat, het personeelsbestand, de staat van gebouwen en terreinen, en het wagenpark.

‘Ik heb wilde verhalen gehoord, dat voertuigen zijn opgekocht, waardoor die niet ingezet kunnen worden’, aldus dc Bhola over de situatie die hij heeft aangetroffen bij zijn aantreden. Ook heeft hij moeten vernemen dat dienstvoertuigen oneigenlijk worden gebruikt. Er zal dan ook een inventarisatie plaatsvinden van het rollend materieel. 

De districtscommissaris wil niet voor verrassingen komen te staan en kijkt ook uit naar een inventarisatie van de staat waarin gebouwen verkeren en terreinen die deel uitmaken van het commissariaat.

Dc Bhola zal verschillende commissies binnen het commissariaat benoemen die belast zullen zijn met de doorlichting. De commissies zullen bestaan uit vrijwilligers en deskundigen uit de samenleving die samen met de kenners van de diverse afdelingen verslag zullen doen aan de districtscommissaris. De mensen die worden aangetrokken om te helpen met de doorlichting worden niet betaald, zo benadrukt Bhola. Het zullen mensen zijn die hun expertise pro deo zullen aanbieden.

Hij benadrukt verder, dat hij op basis van feiten en cijfers een beter beeld krijgt van de actuele situatie en dat hij in goed overleg met overige betrokkenen zal nagaan hoe verder te handelen. De dc benadrukt, dat hij er is om leiding te geven op het commissariaat en met eenieder wenst samen te werken.  ‘Het is geenszins de bedoeling om wie dan ook onaangenaam te zijn.’

error: Kopiëren mag niet!