Lange wachttijden bij banken vooralsnog niet veranderd

“Pas je werkschema aan, want yu o wakti”

Zoals Dagblad Suriname eerder al meldde zijn de wachttijden bij de banken voor zowel kassabezoeken en andere bankdiensten enorm lang. Burgers die hun ervaringen met Dagblad Suriname hebben gedeeld stellen dat de wachttijden variëren tussen een uur tot zelfs 4 uren. Wat steeds naar voren komt is dat bezoeken voor stortingen bij de kassa relatief sneller verlopen. Voor het afhandelen van andere diensten duurt het veel langer. Een burger waarschuwt toekomstige bezoekers: “Pas je werkschema aan, want yu o wakti!” Noemenswaardig is dan in de komende tijden de inschrijvingen van vele hogere opleidingen, waaronder hbo en de universiteit zullen starten. Daarvoor is een stortingsbewijs nodig. Vele studenten moeten nog altijd daarvoor fysiek de bank bezoeken. Een burger vertelt over zijn recente ervaring bij een handelsbank te Flora. “Ik was half acht al daar. Ik dacht dat ik snel geholpen zou worden. Niets was minder waar. Ik heb uren op uren moeten wachten in de hitte. Er waren op een gegeven moment niet eens stoelen om te zitten onder de tent. De rij verliep heel traag en moeizaam. Ik heb meer dan 4 uren moeten wachten. Pas tegen 12 uur was ik klaar. Het moet echt anders gaan gebeuren. De banken moeten nu iets gaan veranderen. Wat als dit het nieuwe normaal is dan wo dede ini a film”, aldus een bezorgde burger.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: