Gajadien: ‘Heel gauw nieuwe rvc bij Centrale Bank’

Nieuwe regeringscommissaris komt uit gelederen VHP

Coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien, voorzitter van de vaste parlementaire commissie Financiën en Planning, zegt aan Dagblad Suriname dat hij uit regeringskringen vernomen heeft dat de raad van commissarissen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heel gauw zal worden ingevuld met nieuwe leden en een nieuwe regeringscommissaris. In mei 2020 werd Lesley Winter, onder het bewind van toenmalige president Desi Bouterse, benoemd tot regeringscommissaris bij de moederbank. Hij volgde toen Vijay Kirpalani op die in april zijn functie wegens persoonlijke omstandigheden neerlegde. Vanuit zowel de werknemersbond als de politiek werd er veel weerstand geboden tegen de benoeming van Winter. “Los van alle kritieken richting de regeringscommissaris van de huidige raad, heb ik uit regeringskringen begrepen dat hij de bijeenkomsten van de raad niet bijwoont”, benadrukt Gajadien. De nieuwe regeringscommissaris zal volgens Gajadien door de VHP worden voorgedragen. Dat is conform volgens de afspraken binnen de coalitie. De parlementariër voegt eraan toe dat gezien de huidige omstandigheden waarin het land verkeert, een nieuwe rvc wel nodig is.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: