Drugsverkoper Marcello (31) verdacht van diverse strafbare feiten

Het Korps Politie Suriname bericht dat een zoon woensdag 26 augustus aangifte heeft gedaan van diefstal door middel van braak uit de woning van zijn vader. Zijn vader verblijft momenteel in het buitenland. Het huis is nagenoeg leeg gehaald. Tijdens het doen van de aangifte wist de aangever niet wie de inbreker was.

Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten brachten een verdachte in beeld, de 31-jarige Marcello die vervolgens kon worden aangehouden. Bij de aanhouding van Marcello stuitte de politie op onder andere een partij huishoudelijke apparaten, televisietoestellen, kantoorapparatuur, een jachtgeweer en een hoeveelheid marihuana. Een deel van die goederen was gestolen uit het ouderlijk huis van de aangever.

De verdachte kan of wil de herkomst van de resterende goederen niet verklaren. Die goederen zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen. 

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Marcello in verzekering gesteld. Hij wordt onder andere verdacht van diefstal door middel van braak, overtreding van de Wet Verdovende Middelen, overtreding van de Vuurwapenwet en heling. 

Marcello is bij de politie bekend als drugsverkoper. Politie ervaring leert, dat drugsverkopers van misdrijf verkregen spullen van drugsgebruikers accepteren in ruil voor drugs. De spullen worden door de drugsgebruiker als betaling afgegeven aan de drugsverkoper.

De goederen, waarvan de herkomst niet bekend is, kunnen bezichtigd worden bij de afdeling Kapitale Delicten in het politiebureau Nieuwe Haven en is telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 402736. ‘Gelieve nodige bescheiden of andere bewijzen mee te nemen indien u de afdeling Kapitale Delicten bezoekt’, zo schrijft het korps.
Bijlagen

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: