Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize P. had krabbensoep;

Huize M. had bruine bonen;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: krabbensoep en bruine bonen

Recept: Gudangan sambal

Ingredienten voor gudangan sambal: 1 droge kokosnoot; 3 teentjes knoflook; 1/2 theelepel trassie; 1 afgestreken eetlepel kentjoerpoeder; 1 Surinaamse peper; 2 eetlepels bruine suiker; zout.

Bereiding: Rasp de kokosnoot. Maal de knoflook, trassie, peper en suiker samen fijn. Meng alle ingrediënten goed samen. Voeg wat zout naar smaak toe. 15-20 minuten op laag vuur in een wok al roerend bakken. De kokos niet (te) bruin bakken. Mengen met de uitgekookte groenten (pitjel) en serveren.

(Bron: Suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: