Nieuwe regering, dezelfde problemen voor de gewone burger

In gesprek met Dagblad Suriname zegt een gewone burger dat de problemen waarmee er voorheen gevochten moest worden, ook met een nieuwe regering nog steeds voortbestaan. De burger die bouw- en timmerwerk doet, vertelt dat het werk steeds moeilijker werd doordat de Covid-19 regels al maanden van toepassing zijn. “Als ik niet werk, heb ik geen inkomen, zo simpel als dat. Dan kan ik mijn gezin niet verzorgen. Ik heb vaste lasten die betaald dienen te worden. Ik had gehoopt dat met de nieuwe regering er toch wel verandering zou komen. Het is niet gemakkelijk voor de regering, dat begrijp ik wel. Maar ik kan mijn kinderen niet laten sterven door thuis te zitten.” De persoon geeft aan dat in de afgelopen maanden hij steeds minder kan kopen, want een vast inkomen heeft hij niet meer. “Bij mijn huidige baan verdiende ik zo een SRD 200 per dag, maar sinds de lockdown ligt het werk plat. Soms denk ik dat het steeds erger wordt met de dag. Een 100 SRD stelt bijna niets meer voor. Ik moet inkopen doen voor mijn drie kinderen en mijn vrouw. Mijn vrouw is ziek en kan vaak niet werken. Toch werkte zij, door wat te gaan knutselen. Melk, brood en beleg zijn geen luxe. Ik moet het normaal kunnen kopen. Maar alles wordt zo duur en is bovendien niet te vinden. Boter en pindakaas zijn al een hele poos duur”, stelt de man. “Gelukkig had ik wat geld aan de kant gezet. Zelfs bij de bank kan niet gaan. Ik moet ook voor mijn man medicijnen kopen, maar voorlopig kan het niet. Zo weet ik niet wat ik moet doen. De situatie met Covid is echt uitzichtloos. Ik hoop en bid dat er snel verandering kan komen”, aldus een andere bezorgde burger. “De regering moet verlichting brengen voor ons. Degenen die gestolen hebben mogen inkomen, want wij zijn niet de schuldige van de financiële crisis”, aldus de burger.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: