Libanon heeft weer premier na kolossale ramp in Beiroet

De soennitische gemeenschap in Libanon heeft de ambassadeur van het land in Duitsland, Mustapha Adib, voorgedragen als premier en hij is door president Michel Aoun gevraagd een regering te vormen. De soennieten moeten in het Libanese stelsel de eerste minister leveren. Adib heeft voldoende parlementariërs achter zich

Hij heeft behalve de steun van zijn soennitische politieke vrienden, ook steun van afgevaardigden van de sjiïtische Hezbollah- en Amal-bewegingen en van de partij van de christelijke president Michael Aoun, de Vrije Patriottische Beweging. Adib is geen bekende figuur in het land, maar volgens waarnemers heeft hij mogelijk daardoor voldoende steun.

Adib bezocht maandag al een wijk die zwaar getroffen is door de explosie in de haven van hoofdstad Beiroet.

Maandag bezoekt de Franse president Macron Beiroet voor de tweede keer in een maand.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: