Jogi: “Dc Bansi-Durga moet geen valse start maken in Saramacca”

Veel weerstand tegen bouw pompstation

De VHP-parlementariër Mahinder Jogi vindt dat de werkzaamheden voor de bouw van een betwiste pompstation te Groningen (Saramacca), op de hoek van de Sidodadi-en Tibitiweg, onmiddellijk moet worden stopgezet. “Districtscommissaris Bansi-Durga moet zich eerst goed oriënteren en geen valse start maken in Saramacca”, zegt de volksvertegenwoordiger aan Dagblad Suriname. De districtsraad van Saramacca heeft op 25 augustus middels een brief aan minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie gevraagd om de gegeven vergunning door haar voorganger in te trekken in afwachting op een nader onderzoek, waarbij alle procedures in acht worden genomen. De kersverse burgermoeder zei vorige week aan de krant dat het betwiste pompstation niet zal worden afgebroken, omdat zij ondernemerschap in haar district ondersteunt. Samen met alle partijen gaat ze om de tafel, waarna aan de ondernemer zal worden gevraagd alsnog aan de vergunningsvoorwaarden te voldoen.  Het terrein is ongeveer 543 vierkante meters groot en behoort tot het plein van Groningen. Jogi zegt dat de districtsraad geconstateerd heeft dat bij de uitgifte van dit terrein regels niet in acht zijn genomen. Zo zouden de adviezen van de politie, brandweer, Nimos, Telesur en de vorige dc negatief zijn, terwijl ook de ressortraad van Groningen negatief heeft geadviseerd. “Het terrein waarop gebouwd wordt, is voor een heel ander doel uitgegeven dan nu bestemd, terwijl er ook geen hinderwetvergunning is uitgegeven”, benadrukt de VHP’er. Hij ondersteunt de oproep van de districtsraad. Naast Jogi en de districtsraad zijn er ook burgers die tegen de bouw van dit pompstation zijn. Zo wordt gewaarschuwd dat Bansi-Durga niet met blunders moet starten.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: